Een Vandaag op donderdag 11 januari 2018

In deze zaal kunnen politieke discussies gevoerd worden. Bij het plaatsen van teksten en citaten dient er rekening gehouden te worden met de copyrights.
Gebruikersavatar
Ineke
Berichten: 11685
Lid geworden op: Ma Jan 31 2005, 00;26

Een Vandaag op donderdag 11 januari 2018

Bericht: #259658 Ineke
Do Jan 11 2018, 19;05

EenVANDAAG


Ouderen onderschatten gevaren aflossingsvrije hypotheek, gemeente Amsterdam weert als eerste vervuilende bromfietsen en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb op het matje vanwege salafisme-uitspraken.


> Ouderen onderschatten gevaren aflossingsvrije hypotheek

Ruim 40% van de ouderen met een aflossingsvrije hypotheek heeft niet nagedacht over hoe ze hun woningschuld na 30 jaar kunnen aflossen. Dat blijkt uit een enquête van ouderenbond ANBO en EenVandaag onder 4000 senioren. De onderschatting kan torenhoge kosten tot gevolgen hebben.


> Amsterdam weert vervuilende bromfietsen

Jaarlijks overlijden 10.000 Nederlanders door luchtvervuiling. Amsterdam komt nu met een unieke maatregel: een milieuzone voor scooters. De stad bindt daarmee de strijd aan tegen het populaire vervoermiddel dat – zo blijkt uit nieuw onderzoek – buitengewoon vervuilend is.


> ‘Twitter-rechter' Joyce Lie: ‘Ik wil mensen laten nadenken'

Bijna 29.000 tweets stuurde ze de wereld rond. Joyce Lie, bestuursrechter in Den Bosch, is kampioen twitteren onder de rechters. Als Judge Joyce heeft ze accounts op Twitter, Facebook en Instagram en bereikt ze duizenden volgers. Ook promoot ze ‘klare taal’ in de rechtszaal.


> Beleggen populair bij jongeren

Vorig jaar belegden bijna 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens. Dat kan volgens onderzoeksbureau Kantar TNS dit jaar nog verder oplopen tot 1,5 miljoen – bijna één op de vijf huishoudens. Vooral jongeren zijn in de laatste paar jaar begonnen met beleggen.


> Beroering over salafisme-uitspraken Aboutaleb

“Elke moslim is een beetje salafist.” De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is op het matje geroepen voor de theologische overpeinzingen die hij met de kerst deed. Leefbaar Rotterdam en CDA eisten een toezegging dat hij zulke uitlatingen voortaan achterwege laat.
Ineke :cat:
Voorwaarts, en niet vergeten.......

Gebruikersavatar
Fritsey
drs. koffiezetter
Berichten: 73268
Lid geworden op: Ma Mei 02 2005, 12;19

Re: Een Vandaag op donderdag 11 januari 2018

Bericht: #259674 Fritsey
Do Jan 11 2018, 20;05

Dank je Ineke
.
Voor wijsheid is het nooit te laat!


Terug naar “De vernieuwde Nelson Mandelazaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten