EenVandaag - woensdag 10 januari 2018

In deze zaal kunnen politieke discussies gevoerd worden. Bij het plaatsen van teksten en citaten dient er rekening gehouden te worden met de copyrights.
Gebruikersavatar
Fritsey
drs. koffiezetter
Berichten: 73268
Lid geworden op: Ma Mei 02 2005, 12;19

EenVandaag - woensdag 10 januari 2018

Bericht: #259654 Fritsey
Wo Jan 10 2018, 17;56

.

EenVandaag


Reclassering wil de behandeling van TBS-weiger afdwingen, minister Wiebes bezoekt Zeerijp-Loppersum na aardbeving en vader ex-comapatiënt start kliniek voor hersenrevalidatie.

Reclassering: dwing behandeling TBS-weigeraar af
Reclassering Nederland heeft grote zorgen over groepen ex-gedetineerden die onbehandeld in de samenleving terugkeren. Het gaat om delinquenten die TBS-waardig zijn, maar dit ontlopen door niet mee te werken aan een onderzoek. “In die gevallen moet je zorgen dat ze niet kunnen duiken”, zegt Sjef van Gennip van Reclassering Nederland.


Vader ex-comapatiënt start kliniek voor hersenrevalidatie
Nederland krijgt een kliniek voor intensieve neurorevalidatie voor jongeren en jongvolwassenen met traumatisch hersenletsel. Initiatiefnemer is Adriaan Theeuwes, de vader van een hersenletselpatiënt, die niet tevreden was over het resultaat dat zijn zoon bereikte in een regulier revalidatiecentrum.


Minister Wiebes bezoekt Zeerijp na beving
Minister Eric Wiebes waagt zich vandaag in het hol van de leeuw. Hij bracht een bezoek aan Zeerijp in Groningen. Iemand die het bezoek van Wiebes met veel belangstelling volgt is caféhouder Jos Stelling uit Loppersum. Hij wacht al jaren op een oplossing voor de aardbevingsschade.


‘Flirten is geen misdaad’
Verkrachting is een ernstige misdaad, maar flirten, verleiding en hoffelijkheid zijn geen 'macho-agressie'. Dat beklemtonen actrice Catherine Deneuve en 99 andere vrouwen in Le Monde. “Tal van mensen worden behandeld als misdadigers, omdat ze enkel wat stuntelig de aandacht van een vrouw probeerden te trekken.”


'Sociale cohesie maakt gelukkiger'
We wonen doorgaans met veel plezier in onze buurten en in onze huizen. Dat blijkt vorige week uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Volgens Derk Loorbach, professor Sociaal-economische Transities, is dat vooral te danken aan initiatieven op buurtniveau, want: "Sociale cohesie maakt gelukkiger."
.
Voor wijsheid is het nooit te laat!

Terug naar “De vernieuwde Nelson Mandelazaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten