Een Vandaag op dinsdag 9 januari 2017

In deze zaal kunnen politieke discussies gevoerd worden. Bij het plaatsen van teksten en citaten dient er rekening gehouden te worden met de copyrights.
Gebruikersavatar
Ineke
Berichten: 11685
Lid geworden op: Ma Jan 31 2005, 00;26

Een Vandaag op dinsdag 9 januari 2017

Bericht: #259647 Ineke
Di Jan 09 2018, 18;32

EenVANDAAG


Lokadvertenties en lokprofielen moeten ervoor zorgen dat minderjarige jongens geen slachtoffer meer worden van seksuele uitbuiting. Inmiddels zijn er honderden schademeldingen na de aardbeving van gisteren in Groningen. Jetta Kleinsma praat in de EendVandaag openhartig over haar tijd als staatssecretaris en Noord en Zuid-Korea praten weer met elkaar.


> Lokadvertenties en lokprofielen: Meer aandacht voor probleem jongensprostitutie

Er is weinig zicht bij politie en Justitie op het probleem van minderjarige jongens werkzaam in de prostitutie. Dat zeggen hulpverleningsinstanties, verenigd in WATCH Nederland (Terre des Hommes, Stichting Fier en CKM).
Watch Nederland zal daarom komend jaar actie gaan ondernemen om deze vorm van seksuele uitbuiting actief op te sporen.


> Honderden nieuwe schademeldingen na aardbeving Groningen

Honderden nieuwe schademeldingen zijn er binnengekomen na de aardbeving gisten in het Groningse dorp Zeerijp. Het is de zoveelste aardbeving in het gaswingebied in het noorden.


> Jetta Klijnsma: ‘Het was niet makkelijk om uit Den Haag weg te gaan’

“Drommels nog aan toe”, “dreutels” en “grote grutjes”. In Den Haag valt ze op door haar informele manier van communiceren. Ook staat ze bij velen bekend als de oud-staatssecretaris met de rollator of de bewindspersoon die op een tandem door Den Haag fietste. Na de vele jaren in de frontlinie van het kabinet Rutte II werkt Jetta Klijnsma sinds december als Commissaris van de Koning in Drenthe.


> Vijf vragen over de gesprekken tussen Noord- en Zuid-Korea

Militaire oefeningen, scherpe veroordelingen en harde woorden. Na dreigende oorlogstaal en herhaaldelijke raketlanceringen lijkt een aarzelende belangstelling voor vrede te zijn uitgebroken tussen Noord- en Zuid-Korea. In Panmunjom, de gedemilitariseerde zone waar in 1953 ook de wapenstilstand werd gesloten, voeren de gezworen vijanden de eerste gesprekken.


> Feit of fictie: 'Europa kost ons slechts een kopje koffie per dag'

Volgens Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, is Europa niet duur. Bij een tweedaagse conferentie over de financiering van de Europese Unie zei hij dat Europa de Europeaan 'slechts een kopje koffie per dag kost'. Martijn Rosdorff zoekt uit of dit kan kloppen in 'Feit of Fictie'.
Ineke :cat:
Voorwaarts, en niet vergeten.......

Gebruikersavatar
Fritsey
drs. koffiezetter
Berichten: 73268
Lid geworden op: Ma Mei 02 2005, 12;19

Re: Een Vandaag op dinsdag 9 januari 2017

Bericht: #259648 Fritsey
Di Jan 09 2018, 18;55

Dank je Ineke
.
Voor wijsheid is het nooit te laat!


Terug naar “De vernieuwde Nelson Mandelazaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten