Buitenhof op zondag 31 december 2017

In deze zaal kunnen politieke discussies gevoerd worden. Bij het plaatsen van teksten en citaten dient er rekening gehouden te worden met de copyrights.
Gebruikersavatar
Ineke
Berichten: 11685
Lid geworden op: Ma Jan 31 2005, 00;26

Buitenhof op zondag 31 december 2017

Bericht: #259467 Ineke
Za Dec 30 2017, 15;27

Buitenhof Nieuwsbrief zondag 31 december 2017

Zondag 31 december om 12.10 uur op NPO1
Herhaling: maandag 1 januari 2018 om 10.15 uur op NPO2


* Joost Lagendijk

Het leven van Joost Lagendijk veranderde dramatisch toen hem op 25 september 2016 op de luchthaven Sabiha Gökçen in Istanbul de toegang tot Turkije werd ontzegd. Het voormalig lid van het Europees Parlement woont en werkt sinds jaar en dag in Turkije. Formeel mocht hij het land niet in omdat hij niet over het juiste visum zou beschikken, maar in feite was dit vanwege zijn kritische houding tegenover de regering Erdogan. Lagendijk moest terug naar Nederland en verblijft nu al meer dan een jaar als banneling in eigen (Neder)land.
Hoe gaat het met hem persoonlijk? En hoe schat hij de politieke situatie in Turkije in, anderhalf jaar na de mislukte staatsgreep en de periode van autoritair gezag van Erdogan?


* De toekomst van de stad

De stad gaat een gouden toekomst tegemoet: er komen steeds meer bewoners, meer bezoekers en meer bedrijvigheid. Technologie rukt op: van Shanghai tot Amsterdam belooft tech het leven in de stad veiliger, slimmer en duurzamer te maken. En dat is ook nodig: in de nabije toekomst woont een groot deel van de wereldbevolking in een metropool. Maar hoe ziet de stad van de toekomst er uit? Is er voor iedereen plek? En hoe houden we de stad leefbaar?
In Buitenhof een gesprek over de toekomst van de stad. Met sociaal geograaf Cody Hochstenbach, wethouder Innovatie uit Eindhoven Mary-Ann Schreurs, Vincent Karremans (VVD Rotterdam) en Albert Meijer, hoogleraar Publieke Innovatie.


Presentatie: Marcia Luyten

Eindredactie: Corinne Hegeman
Ineke :cat:
Voorwaarts, en niet vergeten.......

Terug naar “De vernieuwde Nelson Mandelazaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten