Een Vandaag op vrijdag 29 december 2017

In deze zaal kunnen politieke discussies gevoerd worden. Bij het plaatsen van teksten en citaten dient er rekening gehouden te worden met de copyrights.
Gebruikersavatar
Ineke
Berichten: 11685
Lid geworden op: Ma Jan 31 2005, 00;26

Een Vandaag op vrijdag 29 december 2017

Bericht: #259450 Ineke
Vr Dec 29 2017, 17;50

EenVANDAAG


In EenVandaag blikken we terug op 2017. Met als nieuwsgebeurtenis de Turkije rel, Rob Hadders van de Nieuwstrend bespreekt de trending topics van het afgelopen jaar en hoe waren de voorspellingen van het Opiniepanel? Tot slot: we stappen in de EendVandaag met Mart Visser.


> Terugblik: de Turkije rel

Het scheelde afgelopen maart maar een paar meter of de Turkse minister van Familiezaken Kaya had het consulaat in Rotterdam bereikt. Wat volgde was een impasse die de hele avond zou duren en een diplomatieke rel die nu pas voorbij lijkt. Korpschef Frank Paauw van Rotterdam wordt op 11 maart opgepiept. Hij moet zich meteen melden in het crisiscentrum van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Paauw, die normaal gesproken altijd in uniform werkt, komt nu in zijn vrijetijdskleding met een geruite sjaal om zijn nek binnenstormen.


> Terugblik Nieuwstrend: wat was trending topic in 2017?

Rob maakt een samenvatting van het jaar op sociale media. Niet met lijstjes maar met een overkoepelend thema. Want eigenlijk kunt je dit jaar op sociale media het beste typeren door te kijken naar de impact die sociale media hebben gehad op ons dagelijks leven. De kracht van sociale media.


> Kwamen de voorspellingen van het Opiniepanel uit?

Aan het eind van elk jaar vragen we het Opiniepanel om hun verwachtingen voor het volgende jaar uit te spreken. Nu 2017 tegen haar einde loopt kunnen we de stand opmaken: kwamen de voorspellingen uit?


> Mart Visser: ‘Het interesseert mij niets wat anderen van mijn werk vinden’

Mart Visser is deze maand precies vijfentwintig jaar couturier in Nederland. De modeontwerper sluit in het nieuwe jaar zijn chique salon in Amsterdam-Zuid. “Het roer gaat om’’, zegt hij.
Ineke :cat:
Voorwaarts, en niet vergeten.......

Gebruikersavatar
Fritsey
drs. koffiezetter
Berichten: 73268
Lid geworden op: Ma Mei 02 2005, 12;19

Re: Een Vandaag op vrijdag 29 december 2017

Bericht: #259451 Fritsey
Vr Dec 29 2017, 18;35

Dank je Ineke
.
Voor wijsheid is het nooit te laat!


Terug naar “De vernieuwde Nelson Mandelazaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten