Een Vandaag op donderdag 28 december 2017

In deze zaal kunnen politieke discussies gevoerd worden. Bij het plaatsen van teksten en citaten dient er rekening gehouden te worden met de copyrights.
Gebruikersavatar
Ineke
Berichten: 11685
Lid geworden op: Ma Jan 31 2005, 00;26

Een Vandaag op donderdag 28 december 2017

Bericht: #259445 Ineke
Do Dec 28 2017, 18;08

EenVANDAAG


De 70.000 kippen van boer Edwin zijn geruimd na de Fipronil-crisis. Met hem blikt EenVandaag terug op een roerig jaar. De EendVandaag is op pad met Janine Abbring. Kanker is de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen en de allerrijksten zien vermogen flink toenemen.


> Terugblik op het jaar: de Fipronil-crisis

Als er één onderwerp de hele zomer beheerst dan is het wel de Fipronil-crisis. Bijna een kwart van alle pluimveebedrijven blijkt gebruik te hebben gemaakt van de diensten van het Barneveldse bedrijf Chickfriend. Zij hebben eindelijk een middel dat goed werkt in de bestrijding van de hardnekkige bloedluis in de stallen. Deze worden met de kippen erin gewoon bespoten. Wat er in hun ‘wondermiddel’ zit, dat valt ‘onder het geheim van de smid’.


> Janine Abbring: ‘Ik ben een provinciaal in de randstad’

Ze kijkt terug op een succesvol jaar: voor het Zomergasten-interview met de dit jaar overleden burgemeester Eberhard van der Laan ontving ze de Sonja Barend-Award en Zondag met Lubach, waar ze eindredactrice is, won de Gouden Televizierring. Programmamaker en presentator Janine Abbring: “Ver vooruit kijken heeft geen zin, want er gebeuren altijd dingen die je niet verwacht.”


> Kanker belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen

Vorig jaar zijn er voor het eerst meer vrouwen in Nederland overleden aan kanker dan aan hart- en vaatziekten. Het CBS meldt dat vooral longkanker vrouwen vaak fataal wordt.


> Allerrijksten zien vermogen hard toenemen

Het vermogen van de vijfhonderd rijkste mensen ter wereld is het afgelopen jaar 23 procent toegenomen. Dat blijkt uit de Bloomberg Billionaires Index. De allerrijksten werden in 2017 gezamenlijk 1 biljoen (twaalf nullen) dollar rijker.


> Feit of fictie: 'De afgelopen jaren 1 miljoen flexcontracten extra'

​​​​​​​SP-kamerlid Bart van Kent zat vanochtend in het Radio 1-journaal om te praten over flexcontracten. In diezelfde uitzending zei hij dat er de afgelopen jaren 1 miljoen van dat soort contracten zijn bijgekomen. Martijn Rosdorff zoekt uit of het klopt in 'Feit of Fictie'.
Ineke :cat:
Voorwaarts, en niet vergeten.......

Terug naar “De vernieuwde Nelson Mandelazaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten